Wij gaan emigreren

Posted on 12 mei 2016 in Ons emigratie verhaal

ik wil emigreren

De titel zegt het al. Wij gaan emigreren…..

Je zult je uiteraard afvragen waarom wij gaan emigreren. De vraag die dan gelijk opkomt is waar gaan jullie heen? Wij gaan naar Suriname.

Hoe begon het…..

Laat me beginnen bij het begin. Voor ons is emigreren altijd een onderwerp van gesprek geweest. Diep van binnen wisten we dat we niet in Nederland zouden blijven. Inmiddels zijn we 3 kinderen verder en zijn we nog niet geƫmigreerd. We hebben ooit het plan opgevat om naar Schotland te verhuizen. We waren al best ver met een baan zoeken en het was ook bijna rond. Toch is dat het niet geworden. Eigenlijk maar goed ook, want ik ben niet een slecht weer type.

Twee jaar geleden besloten we dat we onze droomreis naar Suriname nu toch echt in vervulling wilde laten gaan. We begonnen ons voor te bereiden op de reis. We werden steeds enthousiaster. En op een avond kwam het hoge woord eruit. We willen emigreren en laten we onderzoeken of Suriname voor ons de bestemming is. Al lezend op het internet kregen we steeds meer informatie. Ook woonden we een bijeenkomst bij over emigreren naar Suriname. Alle informatie die we verzamelden hebben we geordend zodat er overzicht ontstond en hebben we een stappenplan gemaakt.

Op oriƫntatie vakantie naar Suriname.

In de zomer van 2015 was het dan zover. Bepakt en bezakt gingen we met het vliegtuig naar Suriname. Ons verblijf was een groot avontuur. De geur, de warmte, de mensen, het rustige leven en de prachtige natuur heeft een grote indruk gemaakt op ons. Na een aantal dagen wisten we het zeker. Dit is ons land, hier willen we naartoe.

En dan doorpakken.

Terug in Nederland na een maand viel het ons zwaar. De drukte van alle dag kwamen erg op ons af. Maar al gauw zaten we in hetzelfde ritme als voorheen. We miste Suriname. Dat was voor ons het startsein om door te pakken. We struinden het internet af naar leuke functies en gingen solliciteren. Inmiddels hebben we veel Skype gesprekken gehad en veel connecties gemaakt. Helaas heeft het tot nu toe nog niet geleidt tot een baan. Maar we houden vol. We hebben geduld. En een goede voorbereiding is essentieel in het emigratie proces.

Wordt vervolgd……

cropped-cropped-mimilob_vlinder.jpg

Facebookpinterestinstagrammail
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Spring naar werkbalk