VZ aanvraag bij Juspol.

Posted on 23 maart 2017 in Blog

Lieve lezers,

Het is echt weer hoog tijd voor een update.

De aanvraag voor de verblijfsvergunning is ingediend. Jeej! Tegenwoordig kun je dit online indienen. Alle documenten hebben we ingescand. 150 dollar gestort op de rekening van JusPol. Een plakzegel van 1,50 die je dan weer op het Kerkplein moet ophalen. Wanneer het goed gekeurd is krijg je een bevestiging hiervan per mail. Dat is een vz briefje. Met het vz briefje kun je dan weer een werkvergunning aanvragen.

Ik hoop binnenkort dus de verblijfsvergunning te kunnen ophalen want dan kunnen we ons inschrijven bij het CBB. Met de inschrijving bij het CBB zijn we dan ook officieel ingezetene van Suriname.

Voor alles wordt een pasfoto gevraagd. Dus op naar Lee-On met de hele familie om pasfoto’s te maken. Lee-On zit op de Lala Rookhweg naast Hollandia bakkerij. Altijd handig om te weten.

Om je salaris te ontvangen is het handig om een bankrekening te openen. Vraag je werkgeversbijdrage welke bank zij zitten. Het is handig om dezelfde bank te hebben. Dan is je geld op dezelfde dag gestort. Anders duurt het weer een paar werkdagen. Als je van werkgever verandert hoef je niet en andere rekening te openen, maar houd er dan wel rekening mee dat het langer duurt voordat het geld op de rekening staat.

De eerste periode hebben we een auto gehuurd. Maar dat moet je niet re lang doen. Dus zijn we op zoek gegaan naar een auto. Omdat ik ‘s-nachts om 4:30 begin en niet dichtbij het werk woon is het noodzakelijk dat we allebei een auto hebben. Mijn man brengt de kinderen naar school en ik haal ze op.

Binnenkort gaat dat wat makkelijker omdat we gaan verhuizen van Noord naar Zorg en Hoop. Dat is heel dicht bij ons werk en bij de scholen van de kinderen. Scheelt ook weer enorm in de benzine kosten.

Over werk gesproken. Ik werk nu 5 weken als accountmanager bij een callcenter. Werk dat voor mij geen bekend terrein was. Gek genoeg schijn ik er toch wel goed in te zijn. Ik heb het spelletje al door en scoor goed. Ik heb leuke en een beetje gekke collega’s. We hebben het gezellig en lachen veel. Als enige dame tussen 3 mannen sta ik mijn mannetje wel. Toch ga ik binnenkort weer weg en maak ik mijn proeftijd niet vol. Waarom? Ik heb een mooi aanbod gekregen om ergens anders aan de slag te gaan. Veel uitdagingen en meer verdienen. Dingen gaan soms heel snel en onverwacht. Maar ik ga gewoon mee met het ritme.

Ook bij mijn man gaat het goed op het werk. Deze week ging hij nog maar Guyana voor zijn werk. Hij heeft het ook echt naar zijn zin.

De kinderen zijn ook al aardig gewend. Onze zoon en middelste dochter zitten nog op de lagere school. Ze hebben al wat vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. De rekenmethodes zijn hier anders dan in Nederland wat bij mijn middelste dochter voor wat frustratie zorgt. Ze komt nu vroeger op school zodat ze extra uitleg krijgt. Ze is ijverig en oefent dan ook veel met rekenen. De rest van de vakken gaan prima. De kleine man doet
Het qua cijfers ook super. Niet lager dan een 9. Zijn eerste verjaardag gevierd in Suriname. En uitgedeeld in de klas. Een meisje uit zijn klas had bloemen voor hem geplukt en samengebonden. Met een brede glimlach gaf ze de bloemen. Zo lief is dat. Toch vind hij het wel moeilijk om aansluiting te vinden. Het is een kritisch mannetje en zoekt zijn vrienden met zit uit. Maar aan aandacht zeker geen tekort. Want iedereen wil wel met hem spelen. Hij heeft gewoon wat tijd nodig. Onze oudste dochter zit op het Nederlands Lyceum. Dat gaat ook erg goed. Toch heeft ze minder huiswerk dan in Nederland. Vaak heeft ze het al af voordat ze naar huis gaat. Dat heeft zo zijn voordelen want dan kun je de hangmat claimen. Met schoonmoeder gaat het ook steeds beter en ze gaat al meer wennen.

Dat was de update weer even voor nu.

Heb je vragen? Of heb je een vraag voor de volgende update? Laat het me weten.

Facebookpinterestinstagrammail
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Spring naar werkbalk