Inschrijven op school.

Posted on 23 maart 2017 in Blog

Hi lieve lezers,

He he! Eindelijk heb ik een school kunnen vinden voor de twee jongste. Ik zal heel eerlijk zijn. Ik was me niet bewust van hoe moeilijk het is om een kind aan te melden op een school. Ik heb echt wel een traantje gelaten van frustratie.

Eerst moesten we naar het Ministerie van onderwijs. Paspoort en diploma’s mee. Van de dame krijg ik documenten waarmee ik naar de inspectie kan gaan voor nog een briefje met stempel. Bij de inspecteur voor het basisonderwijs werd ik geweldig geholpen. Al snel had hij een school gevonden waar ze welkom waren. Nota bene op de hoek van mijn werk. Ze hebben er nu 2 dagen op zitten. Het is erg wennen voor ze.

Anders ging het bij het zoeken naar een school van de oudste. Bij de inspectie wilden ze me geen briefje meegeven. Ik moest eerst een school vinden en dan kon ik terug komen. Ik meldde dat ik al scholen bezocht had en gebeld en wij zitten vol als antwoord kreeg. Om gek van te worden. Je kind is leerplichtig en jan niet naar school. Echt veel medewerking kreeg ik niet. Vandaag werd ik ineens gebeld dat er een plekje gevonden was. Inmiddels ben ik naar een Nederlandse school gegaan waar zij van harte welkom is. Eind goed al goed. Iedereen weer naar school.

En dan zing ik nu even heel hard…..met Bloed, Zweet en Tranen…..

Facebookpinterestinstagrammail
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Spring naar werkbalk