De champagne kan open!

Posted on 9 oktober 2016 in Blog

Hi lieve lezers,

Ik kon bijna niet wachten om het goede nieuws te vertellen. Jeej! De champagne mocht eindelijk open. Een fles goede bubbels en een fantastisch humeur. Het was hard werken maar het is ons gelukt. We hebben allebei een contract in Suriname. Dat is ontzettend vet, want momenteel gaat het economisch gezien niet zo best in Suriname. Maar aan de andere kant is Suriname ook het land van kansen en mogelijkheden.

Maar weet je fuck it….. We willen dit en we gaan het ook gewoon doen.

In de tussentijd zijn we flink aan de slag gegaan om alle papieren die nodig zijn voor de MKV-aanvraag te vergaren. We gingen een dag naar Groningen om onze diploma’s te legaliseren bij de DUO. Een hele reis vanuit Den Haag naar Groningen. Dus we maken er maar gelijk een leuk dagje Groningen van.

Ja en dan zijn we er nog niet. Bij de gemeente moesten ook documenten opgevraagd worden zoals geboorteakte, huwelijksakte, VOG. Die aanvragen gingen vrij snel via DIGI-D. Behalve de VOG moest je aan de balie van de gemeente aanvragen. Al gauw hadden we alle documenten binnen. Met alle documenten in een map vertrok ik naar de rechtbank om apostilles op de documenten te laten stempelen. En we laten de kassa maar weer eens flink rinkelen. ktsjing! Maar ach je weet waar je het voor doet.

Daarna gingen we druk aan de slag om de MKV-formulieren in te vullen en alle documenten die nodig zijn voor de aanvraag erbij te doen. Met een tas vol geladen ging mijn man naar de copy shop om twee kopieën te maken van de set. Wat een stapel papier.

Om er zeker van te zijn dat alles compleet is lopen we alles nog eens goed na. Je wil goed beslagen ten ijs komen als je de aanvraag in gaat dienen bij de ambassade. Nu kon je kiezen om het hele pakket per post in te dienen of langs te gaan bij de ambassade in Amsterdam. Wij kozen ervoor om er dan maar een gezellig dagje Amsterdam van te maken.

Bij de ambassade was er een hele aardige dame die ons te woord stond en nakeek of alle documenten compleet waren. Pffff dat is toch even spannend. Na een kwartier was de dame klaar en de aanvraag kon worden ingediend. Binnen enkele dagen mogen we een brief ontvangen met daarin het registratienummer. Na deze spannende actie ben ik toch wel toe aan een bakkie koffie en wat te eten. Na een goed bakkie pleur en een dikke vette uitsmijter heb ik weer genoeg energie om naar huis te gaan.

Een week later vallen er mooie enveloppen in de bus van de ambassade met daarin ons registratie nummer.  Zo en dat is weer een stap dichterbij. Nu ongeveer 3 maanden wachten op de goedkeuring. Maar ik hoop dat we eerder de goedkeuring krijgen.

Duim je mee?

Wil je meer informatie over MKV-aanvraag? Kijk op http://www.consulaatsuriname.nl

Facebookpinterestinstagrammail
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Spring naar werkbalk