Aankomst op Surinaamse bodem

Posted on 23 maart 2017 in Blog

Lieve lezers,

25 januari zijn we aangekomen op Zanderij. Wat heerlijk om weer in Suriname te zijn. Op zanderij werden we opgewacht door vrienden met een spandoek “welkom thuis”. Wat een warm welkom. Deze lieverds brachten ons naar het adres waar we de komende 2 maanden verblijven.

De eerste week is voorbij gevlogen. Er moet nog veel geregeld worden. Een hele papierwinkel om onze verblijfsvergunningen in orde te krijgen.

Ook het aanmelden op scholen is een heel gedoe. Na veel geduld hebben we nu een school gevonden voor de jongste 2 kinderen. Een leuke school in de straat bij mijn werk. Ook erg handig. Voor de oudste is een school vinden een heel karwei. We denken eraan om haar voor de komende tijd in te schrijven op het vrije atheneum.

Wij zijn ook op autojacht geweest. Ik heb inmiddels een Toyota Vitz gekocht. Deze mag ik binnenkort komen ophalen. Mijn man is ook bezig met het kopen van een auto. Hij heeft zijn oog laten vallen op een Toyota Ractiz.

Mijn man is sinds maandag aan het werk. Het bevalt hem heel goed. Iedereen noemt hem daar meneer Eric. 😀. Ikzelf begin maandag op het werk. Ik heb er zin in en vind het spannend.

Verder zijn we ook druk op huizen jacht. We hebben nu een aantal bezichtigingen gepland. Zodra we een huis hebben kan ook de container met onze huisraad komen. Een huis springt er wel uit. Veilige buurt en rustige straat. Dan kunnen de kinderen ook voor de deur spelen. Waar we nu wonen wordt hard door de straat gereden.

Morgen gaan we even naar vreemdelingen zaken voor wat stempels. Daarna ga ik naar de school om nog wat documenten te brengen. Dan ga ik voor de juf naar school om bij het depot wat school meubilair op te halen. Er waren niet genoeg stoelen en tafels. Ook gaan we schoolspullen en school kleding kopen bij Kirpilani. (Soort V&D).

Verder moeten we ons inschrijven bij een arts, tandarts en orthodontist.

Er is nog veel te doen en het komt ook allemaal wel goed. Maar soms zakt de moed je even in de schoenen en geef je jezelf weer een schop onder de kont. En dan gaat het wel weer. Ook wordt er hier en daar wel een traantje gelaten. Het land waar je bent opgegroeid en alle lieverds verlaten is niet niks en da ben je in een ander land waar je je nog moet aanpassen en goed moet gaan voelen. Echt het is een hele kluif. Het heeft ons wat grijs haar en een rimpel extra gekost. Maar we geloven in ons plan anders hadden we het nooit gedaan. Maar oh wat hebben we het afgelopen jaar veel geleerd en dat proces zal nog wel even doorgaan. We zijn blij met onze keuze maar wat missen we onze lieverds in Nederland.

Wij zijn dankbaar voor de steun en het geloof in ons.

Oh ja! Een ding vinden we niet leuk. Muggen! Rot beesten. Ik heb me altijd al afgevraagd wat het nut is van die rot beesten.

Facebookpinterestinstagrammail
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Spring naar werkbalk